skip to Main Content

DiaVit

Samo JEDNA tableta sadrži optimalnu i izbalansiranu količinu VITAMINA I MINERALA za dnevne potrebe pacijenta oboljelog od dijabetesa. Pomozite svom imunom sistemu.

Dodatak ishrani prilagođen potrebama oboljelih od dijabetesa
Izbalansiran omjer vitamina i minerala

Dijabetes-Sarajevo-Internet-trgovina

DiaVit je izbalansirana kombinacija vitamina i minerala obogaćena luteinom. Preporučuje se posebno za osobe sa dijabetesom, a u cilju unosa potrebnih količina vitamina i minerala. Jedna tableta dnevno pokriva sve potrebe za vitaminima i ostalim mikronutritientima osoba sa dijabetesom.

Odobreno od strane FZMBiH: 04-33-0458/20DP
Odobreno od strane Instituta za javno zdravstvo RS: SF-P/711/R/2019

DiaVit je izbalansirana kombinacija vitamina i minerala obogaćena luteinom. Preporučuje se posebno za osobe sa dijabetesom, a u cilju unosa potrebnih količina vitamina i minerala.


Količine navedene u sastavu odgovaraju tačnim količinama aktivne supstance koja se nalazi u proizvodu.

Djelovanje:

Za vas izdvajamo opis djelovanja nekoliko vitamina. Svaki od prisutnih vitamina i minerala u kombinaciji DiaVit ima dokazan pozitivan efekat na organizam pacijenata oboljelih od dijabetesa.

Tiamin pomaže tijelu da pretvori ugljikohidrate u energiju i kao takav esencijalan je za funkcionisanje srca, mišića i nervnog sistema. Deficit tiamina je povezan sa većom učestalošću srčanog i moždanog udara.

Nadomjesna terapija vitaminom B6 poboljšava toleranciju na glukozu, posebno za pacijentice sa gestacijskim dijabetesom. B6 također ima važnu ulogu u prevenciji hroničnih komplikacija dijabetesa.

Vitamin B12 ima važnu ulogu u funkcionisanju nerava, nadomjesna terapija ovim vitaminom može ublažiti oštećenja nerava nastala u dijabetesu.

Povećanjem nivoa C vitamina, smanjuje se nivo sorbitola. Sorbitol je loši šećer i kada se akumulira može povećati rizik od komplikacija kao što su retinopatija, neuropatija i nefropatija.

D vitamin povećava djelovanje inzulina tako što poboljšava inzulinsku senzitivnost što dovodi do poboljšanja glikemijske regulacije.

Visoke koncentracije vitamina E mogu smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2. U pacijenata sa predijabetesom i dijabetesom Vitamin E smanjuje inzulinsku rezistenciju. Sa druge strane antioksidantno dejstvo E vitamina može smanjiti rizik od razvoja dijabetičkih komplikacija.

Uključenje cinka u terapiju kod tih pacijenata dovodi do sniženja nivoa glukoze u krvi.

Biotin u organizmu djeluje u sinergiji sa inzulinom i pomaže u glukoregulaciji. Uključenje biotina u terapiju oboljelih od tipa 1 i tipa 2 dijabetesa dovodi do sniženja nivoa glukoze u krvi.

Način upotrebe:

Odrasle osobe po 1 tabletu dnevno uz obrok. U jednoj tableti nalazi se dovoljna količina posebno odabranih vitamina i minerala za pacijenta oboljelog od dijabetesa. Nije namjenjeno djeci mlađoj od 12 godina.

Posebna upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi do 25ºC.

Dodaci prehrani se ne smiju koristiti kao zamjena za uravnoteženu prehranu. Pridržavati se preporučene doze. Ljudi koji su alergični na sastojke DiaVit dodatka prehrani ne smiju konzumirati proizvod.

Back To Top